Theo Francken haalt uit naar Vlaams Belang maar schiet in eigen voet.

Theo Francken haalde fors uit naar Vlaams Belang na de uitzending van De Afspraak van woensdag 6 juni 2018. In die uitzending stonden Tom Van Grieken (Vlaams Belang) vs Kristof Calvo (GROEN) in debat over het migratiebeleid van de EU. 

Theo Francken haalde uit met: 'Totaal gebrek aan alternatieven/oplossingen van links en radicaal-rechts was stuitend.' Hiermee haalt hij dus uit naar Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken. Grote woorden voor een staatssecretaris waarvan de partij waar hij toebehoort niet naar behoren functioneert op rechts vlak. Vergeleken met zijn partijgenoten is Francken wel de minst mild maar is in ogen van veel uiterst rechtse politici verre van 'rechts'. Het is niet de eerst keer dat N-VA politici zich groot proberen op te stellen tegenover het Vlaams Belang wanneer de verkiezingen in de buurt komen. 

N-VA machtig maar zwak: Het is de grootste Vlaamse partij, zit in het Vlaams en Federaal parlement in een meerderheid en besturen grote steden zoals Antwerpen. Ondanks die macht is er op vlak van 'rechts' weinig in de praktijk gebeurd en wijken de daden fel af van de grote beloftes en woorden van de partij. Onder de neus van De Wever worden er nog massaal moskeeën bijgebouwd, de Federale tak van N-VA doet mee met de liberale besparingen op de zorg en de financiering van de islamisering in ons land. "We kunnen niet alles zelf beslissen" is vaak het excuus van N-VA om hun laksheid goed te praten. Met hun macht en meerderheden kunnen ze gemakkelijk de coalitiepartners onder druk zetten maar doen dat niet. Het is al liberalisme wat de klok slaat, de troepen van Michel paraderen donkerblauw en het N-VA kleurtje is er duidelijk enkel voor de schijn. 

Vlaams Belang zit al jaren in de oppositie maar heeft wel een geloofwaardig programma. In tegenstelling tot de N-VA kiest Vlaams Belang voor de ideologie in plaats van schijn allianties met links-liberalen om koste wat kost een coalitie te kunnen vormen. N-VA voorstellen die de rechtse richting uit willen gaan zijn een afkooksel van de VB voorstellen. N-VA gebruikt geen inspiratie, ze lynchen VB voorstellen om ze in een mildere versie of "politiek correcte" versie naar voor te brengen. Vlaamse onafhankelijkheid, afschaffen dubbele nationaliteit, afschaffen UNIA zijn nog meer een korrel van de boterham van programmapunten die de N-VA van VB steelt. 

Francken en zijn partij schieten dus in hun eigen voeten want hun beloofde beleid is totaal anders uitgedraaid. Uiterst rechtse voorstellen filteren tot een "politiek correcte" weergave zoals 'Strenger migratiebeleid' in plaats van 'immigratiestop' werken duidelijk niet in de praktijk. Ofwel kopiëren ze VB voorstellen om ze luidt in woorden te roepen en nadien niet uit te voeren ofwel komen ze met kleine eigen voorstellen en proberen te ineens heel rechts uit te voeren (wat dan niet lukt). 

Tom Van Grieken laat zich niet afschrikken door de uithaal van Francken omdat hij en de rest van Vlaams Belang weten dat het N-VA is dat niet presteert zoals behoren en op vlak van 'rechts' zwaar geblunderd heeft. N-VA heeft op liberaal level goed kunnen scoren, zelfs op links vlak. Tom Van Grieken heeft in De Afspraak gezegd dat Calvo blij moet zijn met het beleid van de huidige regering omdat er meer vluchtelingen binnenkomen dan er vertrekken. Voorstellen zoals die van Vlaams Belang zijn wel realistisch, landen zoals Hongarije bewijzen dat. N-VA roept constant dat uiterst rechts onrealistisch is en onhaalbaar maar kijk nu eens naar Europa. Hongarije, Oostenrijk, Polen, Engeland, Italië...... Het nationalisme blijft maar winnen en dat zijn de feiten en pure realiteit. De centrum-rechtse partijen zoals die van N-VA doen het slecht terwijl de uiterst rechtse partijen het steeds beter doen in Europa. Vlaams Belang laat zich dus niet doen door het getoeter van Francken.