Toename illegalen in vrachtwagens provincie Antwerpen.

In Mol en Mechelen zijn op korte tijd achterelkaar illegalen geplukt uit vrachtwagens. In Mol werd de politie in de nacht opgeroepen door een vrachtwagenbestuurder op de snelwegparking van Postel. De politie trok Irakezen en Syriërs met o.a. kinderen aan in de vrachtwagen. 


Ook in Mechelen was het weer prijs. De politie bevestigd dat het daar zou gaan over acht mannen en twee vrouwen uit Eritrea.. Deze zijn ondertussen overgedragen naar de dienst Vreemdelingenzaken. De vrachtwagen reed al een poos rond in de provincie Antwerpen en in Mechelen werd de ontdekking gedaan. 


Veel illegalen geplukt in de Antwerpse Kempen: Niet alleen Mol en Mechelen hebben deze problemen, de provincie Antwerpen en vooral de Antwerpse Kempen worden de laatste maanden hard geviseerd door illegalen. Langs de E34 ter hoogte van Lille waren er een paar maanden geleden een aantal groepen illegalen gevonden. Ook in Geel is er een paar maanden geleden een vrachtwagen met illegalen aangetroffen. 

Beleid Francken faalt:  Ondanks de maatregelen die Staatssecretaris Theo Francken en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon ondernemen, blijkt er geen verbetering te komen in de vluchtelingenzaak. Buiten een paar uitwijzingen en druk voor meer controles zien we weinig veranderen en de veiligheid van de chauffeurs wordt steeds kleiner. Volgens Filip Dewinter van het Vlaams Belang is zo'n 'Strengere migratie' een verloren zaak. 'Immigratiestop is de enige weg tot slagen' zegt Dewinter. Dewinter tikte Francken twee weken geleden nog op de vingers in De Kamer over zijn laks beleid. De steden en gemeenten in de provincie Antwerpen staan geblokt, zelf mogen ze geen maatregelen nemen zonder toelating van Francken en Jambon. Politiezones Geel-Meerhout-Laakdal en de politie van Turnhout hebben een tekort aan middelen voor dergelijke plukken te verrichten, het geweld op snelwegparkings neemt massaal toe. 


Het Parket van Turnhout laat momenteel weinig informatie kwijt aan de pers, zo heeft ook RTV Kempen nog niet veel losgekregen over hoe het Parket in Turnhout nu gaat optreden. Ook het Parket van Antwerpen brengt momenteel weinig naar buiten alsof ze niet mogen van Regering Michel die met al hun maatregelen duidelijk nog geen stap verder staan.