Tom Meeuws heeft De Lijn proberen omkopen.

Als je dacht alles te weten over de vuile zaakjes van Meeuws dan was je zeker te snel! Onlangs heeft de Topman van De Lijn bekendgemaakt dat Meeuws geld aanbood in ruil dat er geen rechtszaak zou komen. 


Tom Meeus (Sp.a) zou 10.000 euro hebben willen betalen aan De Lijn en in ruil geen rechtszaak aanspannen tegen de vervoersmaatschappij. De Lijn heeft deze som niet aanvaard en heeft dit gemeld bij de gepaste diensten. Dit kwam aan het licht tijdens een uitzending van Terzake door Marc Descheemaecker voorzitter van de raad van bestuur (De Lijn). 

In 2015 beloofde Meeus niet te communiceren over de zaken maar dreigde in januari toch met een rechtszaak tegen De Lijn. In april  schreef hij een brief naar De Lijn waarin staat dat hij geen rechtszaak zou aanspannen in ruil voor 10.000 euro. Marc Descheemaecker benadrukte in Terzake bewijzen te hebben over deze brief aldus over de poging tot omkoperij. De Lijn is gelukkig niet ingegaan op de eisen van Meeuws. 

Op vlak van de politiek veegt Meeuws zichzelf een zure haring in het gezicht met aanloop voor de verkiezingen in oktober 2018. Bij de bevolking liggen zulke zaakjes gevoelig en wantrouwen ze politici snel die financieel ongezonde dingen doen. Sp.a heeft blijkbaar nog niet gereageerd op deze feiten, toch niet publiekelijk. De linkse partijen staan in ons land bekend voor financiĆ«le misbruiken. Als ze de zaakjes van Sp.a politici en PS politici op een rijtje zetten zien we een grote reeks ongezonde toestanden. 

Hoe dan ook stelt de publieke opinie terecht vragen over Meeuws zijn positie. Kan iemand dat pogingen heeft ondernomen om een bedrijf om te kopen voor eigen belangen zich nog wel als politici vertonen? Moeten er dan geen politieke verantwoordelijkheden genomen worden? Het is sowieso niet gezond dat mensen in zo'n toestand nog verkozen kunnen worden.