Tom Van Grieken en Filip Dewinter over S&V: Dit kan je bij alle organisaties doen.

Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken en VB-Antwerpen kopman Filip Dewinter hebben gereageerd op de zaak van S&V die vandaag in de media verscheen. De VB-politici tikken de VRT en de Elite op de vingers doordat ze de hele organisatie gaan benaderen om een politieke partij te viseren. 


Volgens onderzoekers van de VRT heeft Schild & Vrienden racistische beelden getoond en aangezet tot burgeroorlog in geheime chatrooms via Messenger en Facebook groepen. De organisatie ontkent dit. Filip Dewinter vindt het niet kunnen dat de organisatie geviseerd wordt door beeldmateriaal of taalgebruik van een paar individuen. Dewinter benadrukt ook dat je op deze manier alle soorten organisaties een zaak kan aanspannen. 

Ook Tom Van Grieken vindt het niet nodig hiervoor heel de organisatie te terroriseren. Dewinter en Van Grieken vermoeden dat de VRT hier het Vlaams-Nationalisme in het geheel wil viseren door een bepaalde partij buitenspel te zetten. Dewinter liet aan De Standaard weten dat de VRT hiermee probeert Francken en N-VA en zoals gewoonlijk Vlaams Belang buitenspel te zetten. Tom Van Grieken tikt de VRT al heel lang op de vingers wegens het opzettelijk negatief publiceren over Vlaams Belang en Fake News te verspreiden over het Vlaams-Nationalisme. 

Schild & Vrienden blijven ontkennen achter de feiten te zitten, het parket heeft wel een onderzoek gestart. Het Vlaams-Nationalisme is wel weer beschadigd maar dan wel vooral door de VRT die hiermee het nationalisme in het geheel aanwijst en pieren uit neuzen wil halen die er niet zijn. Dewinter citeerde duidelijk: Ik ben tegen elke vorm van racisme en sta niet achter dergelijke dingen maar wil niet heel de organisatie aanwijzen. Dit kan bij alle organisaties gebeuren dus kan je evengoed ze allemaal gaan controleren. 

Tenslotte zijn de gevonden berichten door VRT onderzoekers niet gevonden op de officiĆ«le website of facebookpagina van de organisatie, slechts in een groep dat deels gaat over S&V. Gelijk iedereen kan deze berichten gepost hebben in die groep, het kunnen evengoed linkse ratten zijn die zich uitgaven als fans en de organisatie schaakmat proberen te zetten. 

Lees VPVB+ voor meer nieuws.