Tom Van Grieken: Vlaamse sociale zekerheid, Vlaamse welvaart.

Vlaams Belang liet de Dag van de Arbeid niet zomaar voorbijgaan. Tom Van Grieken heeft met hoe Vlaams Belang het noemt: Welvaartdag er toe aangesproken dat het tijd is voor een Vlaamse sociale zekerheid. Dat gebeurde in Antwerpen en er werd ook kritiek gegeven op het beleid van burgemeester Bart De Wever. 


Als Vlaams-Nationalistische volkspartij zal Vlaams Belang niet blijven toekijken hoe de federale sociale zekerheid onze eigen mensen in een wachthokje duwt. Tom Van Grieken heeft daarom op de '1 mei - Dag van de Arbeid' duidelijk gemaakt dat niet de links-sociale partijen, wel Vlaams Belang een volkspartij is die echt opkomt voor de bevolking. We hebben nood aan een Vlaamse sociale zekerheid, een Vlaamse welvaart voor betere pensioenen en werkzekerheid vertelde Van Grieken. De bijeenkomst was in Antwerpen een havenstad waar veel Vlaamse arbeiders lijken te verkalken omdat de federale regering alle bedrijven in de haven commercialiseert of verkoopt aan multinationals. 


Filip Dewinter was ook van de partij, zijn stad heeft nood aan een immigratiestop en gecombineerd met een Vlaamse sociale zekerheid moet Antwerpen terug van de Vlamingen worden. Zoals de traditie is stond Filip Dewinter mee aan de voorlinie van de manifestatie om de belangen van de Antwerpenaren/Vlamingen te verdedigen. 


Schild & Vrienden maakte er een geslaagde missie van. Deze jongerenorganisatie met Vlaams-Nationalistische motievering heeft in het verleden al een aantal pittige geslaagde acties achter de rug. Ook deze keer kroop 1 van hen naar boven om de vlag van de tegenstanders van links neer te halen. Dit bereikte al snel de media, noch Sp.a of de socialistische vakbond waren bereikbaar voor commentaar. Dat blijkt uit een artikel van Sceptr. 

Bekijk de toespraak van Tom Van Grieken.

Download het of klik HIER


Vlaams Belang trekt hiermee de strijd aan met het links-socialisme en communisme omdat die partijen volgens Van Grieken helemaal niet opkomen voor de bevolking. De sossen graaien zelf zegt hij en hebben alleen oog voor allochtonen en buitenlanders waar eigen bevolking te dupe van zijn. Vlaams Belang is ook geen voorstander van de vakbondsaanpak van bijvoorbeeld in zaken Lidl. Werkende mensen hinderen is volgens de partij ontoelaatbaar en zou moeten bestraft worden. De partij vindt ook dat Sp.a het allemaal te vulgair en zeker niet in voordeel van de bevolking aanpakt. 


De linkse partijen Sp.a en PVDA blijven de vakbonden en hun manier van opkomen verdedigen en proberen het te verbloemen. Ze vinden de reacties van N-VA om zulke vakbondsmensen voor de rechter te slepen een soort pestgedrag en boycot.