Twitter schorst Twitteraccount van Filip Dewinter.

Het Twitteraccount van Filip Dewinter (Vlaams Belang) is voor 12 uur geschorst wegens "privacyschending" in Tweet. Dat heeft HLN deze vooravond bekendgemaakt. 


Vlaams Belang kopstuk Filip Dewinter kan de gedurende 12 uur geen tweets versturen na een schorsing van Twitter. Dewinter plaatste een opsporingsbericht van een crimineel dat in het drugsmilieu zou verkeren. Die man werd door iemand anders (niet door Dewinter) in een opsporingsbericht met foto & naam gezet. Dewinter had dit verder gedeeld er zelf zijn mening bijgezet. Deze tweet werd van de pot gerukt en is in opspraak gekomen.

Filip Dewinter genieten parlementaire immuniteit maar Twitter heeft zijn account dan maar tijdelijk voor 12 uur op non-actief gezet. Zijn account is nog wel zichtbaar voor anderen maar in die 12 uur kan Dewinter geen Tweets versturen, tweets liken of retweeten. 

Overdreven: Volgens veel mensen wordt er overdreven met de tweet van Dewinter. Misschien was de manier waarop niet zo slim maar de boodschap erachter strijkt wel met de realiteit van onze samenleving. Van deze tweet doen mensen alsof de wereld kapot gaat terwijl er tienduizenden per dag zijn die via Twitter mensen zoals Dewinter, Wilders of Trump uitschelden. De privacy van een drugscrimineel is blijkbaar belangrijker dan democratisch verkozen politici met respect te behandelen op de sociale media. 

Privacystaat: Feiten vertellen de waarheid! In ons land blijkt privacy belangrijker te zijn dan nationale veiligheid. Het gaat niet enkel over deze kwestie of de diamantair kwestie maar ook over de aanslagen in ons land. De privacy van criminelen en de rechten in de rechtbank voor criminelen krijgen de grootste prioriteit. Slachtoffers van aanslagen, verkrachtingen of democratisch verkozen politici krijgen geen prioriteiten in de "rechtstaat". 

VPVB: 

Uit onze research blijkt dat onze rechtstaat vooral geldt voor criminelen. De rechtstaat voor slachtoffers of de burger in het algemeen wordt in ons land links gelegd. Tweets zoals Dewinter stuurde worden als een noodgeval behandeld door de regering en de sociale media terwijl mensen zoals Dewinter of Trump dagelijks zonder gevolgen uitgescholden mogen worden via diezelfde sociale media. Sociale media is politiek bestuurd, daar zijn bewijzen en feiten van! Facebook en Twitter laten heel duidelijk hun links-politieke kant zien. Alles wat met migratie, criminelen of Elitepolitiek te maken heeft krijgt de nodige bescherming van de sociale media. Wie deze groepen beledigt, uitdaagt of er een feit over plaatst wordt geblokkeerd voor enkele dagen, weken of maanden. Met de dagelijkse extreme haat en beledigingen door mensen op sociale media gericht naar mensen zoals Dewinter of Trump blijven ongestraft. Onze organisatie heeft de test zelf gedaan. Enkele maanden geleden rapporteerden wij reacties waarin Dewinter en Trump door socialisten-communisten fel werden uitgescholden. Telkens kregen wij de melding 'deze reactie is niet in strijd met onze richtlijnen'. 

Het is niet alleen in ons land zo! Ook in andere Europese landen en vooral in Europa mogen de kampen van Trump geen mening plaatsen zonder gevolgen terwijl de Trump haters ongestraft onbeschoftheden mogen publiceren. 

Ook in de praktijk zien we dit gebeuren! Je mag in Brussel betogen tegen racisme, tegen Trump of betogen voor iets wat niet met ons land te maken heeft. Nationalisten die in Brussel willen betogen in naam van de eigen bevolking worden geweigerd en krijgen die rechten bijna nooit.