Uitgeverij Egmont juridisch terug welkom op boekenbeurs.

Uitgeverij Egmont die de boeken van Vlaams Belang politici uitbrengt mag hoogst waarschijnlijk terug met juridische rechten de boekenbeurs op. Volgens de procureur-generaal zijn er geen bewijzen dat Vlaams Belang en hun politici racistische of discriminerende inhoud plaatsen in hun boeken. Dat wil zeggen dat de uitgeverij zo goed als zeker zijn plaats op de beurs te pakken heeft. 


Goed nieuws dus voor Filip Dewinter, Anke Vandermeersch en Tom Van Grieken die jaren moesten vechten en puzzelen om hun boeken te vertonen aan de burger. De partij heeft de ban op de boekenbeurs altijd aangevochten en heeft nu gewonnen. Boek.be ging in beroep tegen Vlaams Belang maar de partij heeft dus gelijk gekregen.


Boeken zijn voor de partij belangrijke onderwerpen. Boeken kunnen de burger meer leren over de ideologie en de doelstellingen van in het geval van Vlaams Belang: Het Vlaams-Nationalisme. Filip Dewinter die ondertussen al heel wat boeken uitgebracht heeft kan in de toekomst zonder al dat gedoe zijn boeken op de beurs laten komen. Steeds meer politici binnen de partij brengen boeken uit, Barbara Pas heeft ook al boeken uitgebracht.

Vlaams Belang heeft het altijd discriminerend gevonden dat hun boeken werden geweerd terwijl communistische boeken of islamitische boeken wel mochten op de boekenbeurs. In die extreem links of islamitische boeken stonden gruwelijke dingen zoals aanzetten tot martelingen, moorden, vrouwendiscriminatie en aanzetting tot terrorisme. Vlaams Belang boeken die in zo'n vergelijken 100 keer menselijker zijn werden altijd geweigerd. 

Vlaams Belang is blij met de beslissing die nu is genomen en kan nu boeken uitbrengen zoals ieder ander op de boekenbeurs. Als beurzen nu weigeren kan de partij klacht neerleggen wegens politieke discriminatie zonder die beurs tegen elementen kan gebruiken. Tot op heden gebruikte de boekenbeurs het "racisme" als reden maar dat zal nu niet meer kunnen.