Umicore is het bewijs waarom liberaal-België slecht is.

Bedrijven zoals Umicore zijn het bewijs waarom het liberalisme in ons land schadelijk is voor onze eigen werknemers en de Vlaamse economie. Commerciële vrijheden en lakse regels van de Belgische regering die zo'n bedrijven de toegang geven tot profiteren en gierigheid. 


De Umicore vestiging met tal van jobs in Antwerpen komt er niet. Het bedrijf besloot zicht te vestigen in Polen omdat mensen daar minder geld kosten. Een manier van werken dat door de regering wordt beloont in plaats van aangepakt. Onze economie gaat kapot aan dit soort toestanden en dat kan enkel stoppen als we de commerciële voordelen aanpakken en er meer wetten en regels gaan op plakken. 

Vooral bouwbedrijven doen het, zoveel mogelijk buitenlands personeel aanwerven. Niet omwille van de werkkwaliteit, wel omdat ze dan pakken minder loon moeten betalen. De commerciële sector concurreert eerst met kleine bedrijven en zelfstandigen om nadien de gierige uit te hangen met buitenlands personeel. Ondertussen worden kleine bedrijven en zelfstandigen benadeeld en kapot geconcurreerd. 

Deze liberale regering doet er niets tegen. Bedrijven mogen nog altijd een meerderheid aan buitenlands personeel aannemen en dat is wat volgens oppositiepartij Vlaams Belang niet zou mogen. Als we de werkzekerheid in ons land willen blijven garanderen dan moeten we bedrijven verplichten minstens 85% binnenlands personeel aan te nemen zeggen experten. Onze bevolking geraakt niet zo gemakkelijk van aan het werk en met zo'n gierige toestanden zoals Umicore zal het alleen maar erger worden. 

Volgens een nieuwsbericht van RTV Kempen organiseren tal van 55-plussers in de Kempen een jobbeurs omdat werk zoeken abnormaal moeilijk is voor mensen op leeftijd. Zo werd een man geweigerd omdat hij een compromis contract tekende van een bedrijf waarin de man minder loon zal krijgen dan zijn leeftijd minstens verdient. Dus met andere woorden werd de man niet aangenomen ondanks hij een voorstel van het bedrijf heeft aanvaard. 

Als bedrijven daarop nog eens liever met buitenlanders werken dan kan het niet anders dan slecht gaan met onze werkzekerheid. Zowel de linkse en rechtse oppositie zijn woest op het liberaal beleid van ons land. Enkel oppositiepartij Vlaams Belang durft de problematiek van teveel buitenlandse jobs in Vlaamse bedrijven benoemen en wil daar iets tegen doen. De commercialisatie van onze economie is niet zo rooskleurig als de regering doet uitschijnen.