Unia erkend als mensenrechteninstelling.

UNIA is nu officieel erkend als mensenrechteninstelling. Deze beslissing valt niet bij alle mensen op het juiste blaadje en stellen vragen bij deze beslissing. Is deze organisatie wel neutraal genoeg om deze titel te mogen dragen?


UNIA is een dienst waar je klacht kan neerleggen wanneer je gediscrimineerd wordt of onwettig buitengesloten wordt door een of andere reden. De dienst komt vaak op voor mensen met een migratieachtergrond of mensen met donkere huidskleur en normaal gezien ook voor blanken en in het algemeen: gehandicapten. Volgens sommige mensen en politieke partijen doet deze organisatie aan positieve discriminatie en is dus volgens die mensen en partijen niet neutraal. 


N-VA en Vlaams Belang bekritiseren de werkwijze van UNIA dat voor de blanke Belg bijna niets doet terwijl ze alles uit de kast halen om mensen met een migratieachtergrond te helpen. Zuhal Demir (N-VA) heeft als politica van een coalitiepartij hier stappen voor willen ondernemen maar die zijn er nog steeds niet. Oppositiepartij Vlaams Belang klaagt de positieve discriminatie van UNIA al langer aan bij de regering en heeft al vaker gepleit om de subsidiekraan voor deze organisatie dicht te draaien. Volgens Vlaams Belang voorzitter: Tom Van Grieken zouden ze beter stoppen met zo'n nutteloze organisatie te subsidiĆ«ren en meer investeren in onze zorgsector. Vlaamse zorg en Vlaamse sociale zekerheid zijn belangrijke factoren bij de VB campagne voor de komende verkiezingen. N-VA heeft als coalitiepartij ook al gepleit om iets te ondernemen tegen UNIA maar krijgen geen steun van CD&V of de VLD/MR. 


Een aantal Vlamingen deden in het verleden al hun beklag bij de regering omdat UNIA hen niet geholpen had nadat ze klacht hadden neergelegd. Meestal Vlamingen in een rolstoel of met andere handicap die ergens gediscrimineerd werden omwille van hun handicap en geen hulp kregen van UNIA.  

Volgens het Vlaams Belang worden onze eigen ouderen in de steek gelaten door organisaties zoals UNIA. De partij probeert daarom al jaren via politieke weg op te komen voor onze eigen daklozen, ouderen en gehandicapten. Ook dit jaar zal het welzijn van de Vlaamse burger prioriteit zijn in het Vlaams Belang programma. 

Tom Van Grieken via Facebook: