VB-Wetteren ruimt afval van illegalen op maar vinden meer dan alleen afval.

In Wetteren heeft de lokale afdeling van het Vlaams Belang een opkuis gedaan in een bos naast de snelwegparking. In dit bos zaten veel illegalen en de partij is daar het achtergelaten afval gaan opruimen. 


Het is niet bij afval gebleven want de partij heeft tussen dat afval een reeks lege handtassen gevonden. Ook werden er dure smartphones aangetroffen en die bleken ook allemaal gestolen te zijn door de illegalen. Ondanks de partij de politie al had aangesproken over deze zaak is er geen actie ondernomen. 

In ons land zouden er nu rond de 200.000 illegalen en transmigranten verblijven met het gevolg van deze overlasten, West-Vlaanderen lijdt daar fel onder. Nu dus ook in het Oost-Vlaamse Wetteren.

Het is niet de eerste keer dat een lokale afdeling van het Vlaams Belang afval bij illegalen of transmigranten komt opkuisen. Het is in ieder geval niet voor het plezier maar vooral om aan te tonen dat dit allemaal niet zo meer verder kan. Het is vooral gericht naar de regering die volgens Vlaams Belang niet werkt zoals behoren in de zaak migratie en aanpak illegalen.  Verder werden ook ijzeren pinnen met haken gevonden en kapotte fietssloten. De illegalen hebben dus duidelijk fietsen gestolen gehad om zich te verplaatsen en waren duidelijk niet van plan vriendelijk te zijn tegenover hun slachtoffers aangezien de ijzeren pinnen met haken.

Ons land blijft het doorreisland voor illegalen, vluchtelingen en gelukzoekers met het gevolg dat andere zaken zoals transport blijven lijden onder dit verhaal. Na een tijdje rustige periode zijn er weer massaal veel vrachtwagenchauffeurs die geteisterd worden door illegalen die via vrachtverkeer Engeland willen bereiken. Vlaams Belang pleit al een lange tijd voor meer beveiliging aan vrachtwagens en vooral meer controle, cameratoezicht of patrouille op snelwegparkings en vrachtwagendomeinen met een gekoppelde strengere grenscontrole. Dit negeert de regering gewoonweg volledig, zelfs de N-VA met staatssecretaris Theo Francken. Oost en West-Vlaanderen is tegenwoordig de plaats waar illegalen zich in Nederlandse vrachtwagens komend vanuit Nederland verstoppen die via het Noorden van Vlaanderen rijden naar Frankrijk of Engeland.  Ook aan de grens met Antwerpen en Nederland op aan de eerste snelwegparking op Nederlands grondgebied ervaren ze steeds meer van deze gevallen.