Vertraging vaccinaties: Geknoei of politieke agenda?

06-01-2021

Nu we in 2021 ons kunnen verwachten aan de corona-vaccinaties is de vraag hoe en wanneer? Wat we weten is dat eerst de woon-zorgcentra aan de beurt zijn. Intussen hebben al enkele van deze centra hun eerste inspuiting gekregen. Maar waarom gaat alles zo traag?


Verschillende farmaceutische bedrijven werken aan hun laatste fases voor hun vaccinaties klaar zijn voor gebruik. Pfizer is al een tijdje bezig maar de verdeling verloopt niet zo vlotjes. Dit komt niet door dat bedrijf want de regering bepaalt samen met een groep van experten hoe de vaccins worden verdeelt. De bevolking stelt terecht de vraag waarom dit allemaal zo lang moet duren en vooral of vaccineren wel of niet verplicht is. De huidige regering heeft nu veel vat op de nationale bevolking via deze corona en zolang die aansleept kunnen ze hun Big Brother beleid uitvoeren. Als we terug naar het normale leven zouden gaan zal de populatie en kracht van deze regering snel zakken. 

Vaccineren niet verplicht maar toch zal je ze laten zetten: Vaccineren is momenteel geen verplichting aldus Regering De Croo maar uiteindelijk zal dit wel zo zijn. Wie straks op vakantie wil, naar festivals of andere evenementen gaat zal alleen toegang krijgen mits een bewijs van vaccinatie. Het is nog onduidelijk of organisatoren zelf mogen bepalen of ze deze voorwaarde in hun reglement gieten of niet, voor luchthavens wil de regering dit gaan verplichten. Indien het overal zo zal zijn kan je niet anders dan het te doen tenzij je je niet begeeft naar een vliegtuig of evenement. Met andere woorden zal je vaccinatie mogen weigeren in ruil voor een groot deel van je vrijheid. 

Regering wil controleren, niet genezen: De huidige federale en Vlaamse regering zijn niet bezig met onze gezondheid. Als je de maatregelen vergelijkt tussen alle werksectoren en maatregelen voor de thuissituaties zien we een zeer onlogische verhouding. Afgelopen Kerstmis  en Oudjaar mocht je niet met 4 naar de grootmoeder maar diezelfde grootmoeder mocht wel naar die 4 personen gaan (indien deze een gezin vormen). Sommige burgemeesters haalde zwaar geschut boven om klopjachten te houden en zich te gedragen als een staatsgreep. Burgers werden met manier van spreken met het mes op de keel gecontroleerd terwijl bepaalde groepen versoepelingen en meer rechten kregen. Zo mochten BV's zonder mondmasker hun haren laten knippen bij hun studiokapper of mochten geloofsgemeenschappen met meer dan de standaard toegelaten bubbels voor burgers grotere groepjes vormen. Toen de experten bewezen dat veel besmettingen via scholen doorgegeven werden en veel kinderen ziek werden weigerde de Minister van Onderwijs Ben Weyts om de scholen te sluiten. Lees: https://www.hln.be/onderwijs/weyts-wil-niet-weten-van-sluiting-scholen-tot-eind-januari~a6311cbf/

Ondertussen werden de zelfstandigen aan de ketting gehouden terwijl de commerciĆ«le sectoren bepaalde maatregelen mochten negeren om de economie in gang te houden. 

Rampen van mondmaskers tot vaccin: Eerst was ons land een flop wegens het mondmaskerscenario van Maggie De Block. In het begin van de pandemie nam de regering geen drastische maatregelen en waren ze heel minimaliserend over Covid-19. Nadien escaleerde alles en werden niet de politici maar de burgers op de vingers getikt. Toen winkels en horeca weer tijdelijk open gingen en nadien weer moesten sluiten werd de schuld weeral naar de bevolking geschoven terwijl net horeca en winkels amper besmettingen waren. Ondanks de regeringen bepalen wanneer versoepelingen ingaan heeft men constant de schuld op de nek van de bevolking gestoken. Nu met Regering De Croo zien we een toename aan Big Brother beleid waar burgers als zware criminelen met het blote oog gecontroleerd worden. Als burgers dan zelf eens iets buiten het kader van de maatregelen doen worden ze meteen voor een rechter gesleept maar de politici nemen geen verantwoordelijkheid om in te grijpen op werkvloeren of binnen schoolpoorten waar de besmettingsgraad enorm gestegen is. Met andere woorden worden burgers zwaar gestraft maar mogen politici op grote schaal hetzelfde doen zonder straf. 2 mensen teveel uitnodigen wordt als zware misdaad gezien terwijl de regering scholen mag openhouden als er tientallen leerlingen besmet geraken. Het Big Brother effect zien we nu ook bij de vaccins. BelgiĆ« staat onderaan bij het tempo van verdeling vaccinaties. Ook is de zorgsector zwaar verwaarloosd. Sommige directies van ziekenhuizen of WZC mogen misbruik maken van de vergoedingen door ze wel of niet aan het personeel te geven. De zorgpremie werd dan ook misbruikt door de regeringen. Zorgpersoneel zal amper 20% van het geschonken bedrag overhouden wegens lasten aan belastingen. Gebrek aan steun en communicaties aan zelfstandigen zoals de kappers en horeca die ondanks deze zware donkere crisis aan hun lot overgelaten worden. 

Politieke agenda: Onze conclusie is dat er geen geknoei is maar handeling uit politieke agenda. Alles wordt in ons land op de lange baan geschoven om zolang mogelijk het Big Brother beleid te kunnen uitvoeren. Hiermee kan men de economie naar een dieptepunt slepen en de bevolking tot op de detail gaan screenen om zo een politieke agenda op te dringen. De regering werkt in theorie samen met experten maar opvallend handelt de regering in eigen belang, niet in belang van nationale gezondheid.