Viktor Orban sterker dan EU dacht.

De grote woorden van Verhofstadt over het feit van Hongarije de bittere pil zou gaan slikken hebben een omgekeerde werking. Hongarije staat er veel beter voor dan de EU had durven denken. Zowel politiek als economisch gaan de meters naar de positieve richting onder het beleid van Viktor Orban.


Na de zoveelste verzetten van Hongarije tegenover het beleid van de EU haalde Guy Verhofstad fel uit naar de Hongaarse leider. Volgens Verhofstadt zou Hongarije de bitter pil gaan slikken en het zware klappen krijgen van de EU. Loze woordjes nu blijkt want Hongarije staat er sterk voor met een goede lijn naar het volgende economisch kwartaal. Werkzekerheid voor de Hongaar is aan de betere hand en ook het leefbeleid voor jonge gezinnen zit in een positieve werking. Vlakken waar het dus hier in België slecht aan toe gaat. 


Ook op vlak van veiligheid weet Hongarije beter te scoren dat de landen die de EU blindelings blijven volgen. Hongarije heeft een scherp antiterreur beleid waar West-Europese landen niet aan kunnen tippen. De brutaliteit van Verhofstadt is ondertussen al naar stille muizenklank veranderd. Nu hij weet dat Hongarije het goed doet is hij niet happig voor gesprekken met de pers. Hongarije heeft ook geen schrik van de bedreigingen die de EU voorlegt als Hongarije blijft doen zoals het nu doet. 

Landen zoals Oostenrijk en Polen hebben veel lof voor het beleid van Hongarije. Beide landen zijn het eens dat we moeten leren NEEN zeggen tegen de EU en het vluchtelingenbeleid. Oostenrijk is ook goed bezig, veel beter op vlak van immigratie dan in België en zelf strenger. In ons land wordt migratie door een centrum-rechtse politicus geleid, in Oostenrijk door sociaal democraten en daar is het veel strenger dan hier. Polen probeert het voorbeeld van Oostenrijk op te volgen maar kamt met enkele wrokken van tegenpartijen. België zit volledig vast onder de EU zolang Regering Michel de politiek bestuurd in ons land. Vlaams Belang is de enigste partij die wil gaan voor de Vlaamse onafhankelijkheid en inziet dat het EU beleid schimmelt. 

Dat ons immigratiebeleid niet werkt blijkt uit een Tweet van Filip Dewinter. Let op, die is wel degelijk Roeselare! 

Dergelijke toestanden kunnen vermeden worden met een immigratiestop volgens Dewinter die het alle weken duidelijk probeert te maken aan Staatssecretaris Theo Francken. In Hongarije zijn hier strenge juridische straffen voor ingevoerd voor dit soort toestanden. Ook op vlak van justitie blijkt Hongarije beter te doen dan beleid Koen Geens in ons land.