Vlaams Belang actie tegen Vivaldi: Goed georganiseerd en duidelijk signaal.

29-09-2020

Afgelopen zondag organiseerde het Vlaams Belang een protestmars naar Brussel aan De Heizel. 15.000 moedige Vlamingen waren aanwezig om te protesteren tegen het ondemocratische Vivaldi die door een mengsel van progressief-linkse en links-liberale partijen aan de macht probeert te komen. Vanaf verschillende vertrekpunten reden Vlamingen met de wagen tot zelfs met gepersonaliseerde bussen naar Brussel.


Niet alleen mensen van het Vlaams Belang, maar ook mensen van N-VA en veel Vlaamse ondernemers kwamen opdagen aan De Heizel. De ritten verliepen goed en veilig zonder problemen. Ook aan De Heizel zelf werd deftig geprotesteerd zonder uit de hand gelopen momenten. De parking kleurde zwart-geel en het signaal van deze mensen was duidelijk. 

Verschillende politici van het Vlaams Belang kwamen aan het woord tijdens deze actie. Hun boodschap was duidelijk. De reden van de actie tegen Vivaldi was dat de democratische meerderheid in Vlaanderen niet voor deze coalitie heeft gestemd. Vlaanderen wordt met Vivaldi zomaar in de minderheid gezet in voordeel van de Walen. In Vivaldi zitten puur democratisch gezien de verliezers van de verkiezingen. De Vlamingen pikken dit niet meer en gingen daarom naar De Heizel als actie tegen deze nog niet officieel in macht gezette Vivaldi. Vlaams Belang probeert via de politieke weg ook zoveel mogelijk te doen om Vivaldi schaakmat te zetten. 

Tom Van Grieken de voorzitter van de partij was na afloop heel blij met het resultaat van de actie. Sommige experten benoemen hem nu al tot president van de oppositie. In de peilingen blijft de partij het steeds beter doen ook hun aantrekkingskracht neemt toe bij de bevolking. Het is duidelijk dat de partij niet zal opgeven en zal blijven vechten voor de Vlamingen en hun democratische rechten. 

De partij roept op om een Vlaams Front te maken tegen Vivaldi met alle Vlamingen ongeacht ze lid zijn of niet. De oproep is ook een signaal naar N-VA om eindelijk samen te werken en samen te vechten tegen Vivaldi. Veel Vlaamse ondernemers doen ook mee omdat ze geen positieve hoop en geloofwaardigheid voelen bij Vivaldi die naar hun zeggen een zware steen zal zijn op de lokale onderneming. 

Vlaams Belang wil de verschillen overstijgen en een Vlaams Front vormen tegen Vivaldi! Wij organiseren het verzet πŸ’ͺ

Geplaatst door Tom Van Grieken op Maandag 28 september 2020

Het signaal slaat heel goed aan, er worden veel positieve reacties gegeven op de sociale media. Toch proberen mainstream kranten zoals De Morgen of HLN stokken in de wielen te steken door een individu eruit te pikken die toevallig een adelaar op de kofferbak van de wagen zou hebben staan. Dit gebruikt men dan als drukmiddel om een geslaagde vreedzame krachtige actie onderuit te halen met negativiteit en ongeldige wijsvinger naar racisme. Gelukkig kan het niet op tegen de positieve en schitterende indruk van de actie.