Vlaams Belang Antwerpen campagne: Crimigranten buiten.

Vlaamse Belang Antwerpen haalt uit met campagne: 'Crimigranten buiten, bescherm onze mensen!' Hiermee wil de partij campagne voeren in de stad Antwerpen omdat ouderen in de stad vaak slachtoffer zijn van geweld door mensen met een migratieachtergrond. Uit de volksmond kwamen hier verschillende reacties op maar het is de realiteit dat dit soort geweld in Antwerpen steeds toeneemt. Vlaams Belang is een partij die rechtuit de dingen wil aanpakken zonder er een verbloemde versie van te maken, dat durven andere partijen in ons land niet vlug. De campagne is volgens Filip Dewinter nodig in de stad Antwerpen en is een goede streef naar een betere stad laat hij merken. De 'politiek correcte' media noemt deze actie een schok, terwijl de inhoud van deze campagne de realiteit schetst van het leven in de stad Antwerpen. Bij de burgers zijn er verschillende meningen geplaatst op Facebook. De feiten spreken voor zich, in Antwerpen worden ouderen vaak het slachtoffer van straatgeweld. Bijvoorbeeld: Gepensioneerde man komt vragen op basketpleintje om niet zoveel kabaal te maken. In Antwerpen krijg je daar als oudere man vaak een pak rammel voor als antwoord waarvan in veel gevallen van jongeren met een migratieachtergrond. Ook in zaken gouwdiefstallen zijn ouderen in Antwerpen vaak het hoofddoel van gauwdieven, in buurten waar weinig getuigen zijn durven dieven vaak geweld gebruiken op die ouderen. 3/4 van de gauwdieven in Antwerpen zijn mensen met een migratieachtergrond of buitenlandse bendes. Vlaams Belang wil daarom opkomen voor die ouderen die een zwaar doelwit zijn voor dergelijke gebeurtenissen.  

Er zijn mensen die het een goede campagne vinden, anderen dramatiseren de campagne met voorbarige conclusies. 

Er waren verschillende reactie op Facebook over de campagne van het Vlaams Belang. Wat veel mensen niet doorhebben is dat deze campagne voor de regionale campagne in Antwerpen is en niet voor de grote verkiezingen 2019. Het zinnetjes 'Vlaams Belang is weeral alleen met migranten bezig' is een onbenullige uitspraak want de partij zet in ander steden of gemeentes in voor bijvoorbeeld: Hulpdiensten versterking, beter zorgbeleid, veiligheid in het algemeen, kwaliteit scholen.


Vlaams Belang kan zich een oprechte partij noemen omdat ze gewoon zichzelf zijn en niet rond te pot draaien. Dit zorgt ervoor dat de kiezers in hun partij kunnen geloven en niet bedrogen worden zoals bijvoorbeeld: N-VA.