Vlaams Belang eist meer steun aan Griekenland

04-03-2020

Chris Janssens (Vlaams Belang) ondervraagde vandaag minister Jambon over de situatie tussen Europa en Erdogan. De partij eist meer steun aan Griekenland en vroeg hierover bevestiging aan de minister. De partij stelt ook voor om Turkije uit de NAVO te gooien.

Chris Janssens vroeg minister Jambon om de Turkse ambassadeur in ons land op het matje te roepen. Hij liet de minister ook verstaan dat Europa veel meer steun moet bieden aan Griekenland en strenger moet optreden tegen de dictatuur van president Erdogan. Connor Rousseau van Sp.a probeerde Vlaams Belang tegen te spreken door opnieuw het bezoek van De Winter bij president Assad boven te halen als zogenaamd tegenargument. Hierdoor was het even fel tussen de twee partijen. Volgens Rousseau is Vlaams Belang hypocriet maar Janssens sloeg de bal meteen terug. 

Bekijk hier een videofragment van Chris Janssens over Erdogan:

Vlaams Belang eist ook dat alle moskeeën die gelinkt zijn met het Turkse regime van Erdogan in ons land per direct te sluiten. De partij voerde hiervoor ook al fysiek actie. Zo wil de partij dat de bevoegde minister de Turkse ambassadeur zo snel mogelijk op het matje roept.


EUROPA TE SOFT: Eerder deze week waren er verschillende politici en onderzoekers die vonden dat Europa veel te soft in aanpak is tegen Erdogan. Vlaams Belang wil alsook een stop van de subsidies aan Turkije en wil meer steun aan Griekenland. De Europese Unie is volgens veel bronnen te stil en beweegt amper. De grootste eis van Vlaams Belang en andere partijen is dat Turkije op militair vlak een sanctie krijgt namelijk het land uit de NAVO te zetten wegens militair overschrijdend handelen buiten de wetten en afspraken van de NAVO.

Lees meer over de actie van het Vlaams Belang i.v.m. de actievoering ter bedoeling de Turkse ambassadeur op het matje te roepen: