Vlaams Belang enigste Vlaamse partij dat inziet dat deal met Marrakesh niet gezond is.

Vlaams Belang is de enigste partij in Vlaanderen dat inziet dat de deal met Marrakesh geen goed idee is. De partij heeft deze week in De Kamer gevraagd aan de Premier om niet te tekenen voor dat migratiepact. 


Verschillende landen zoals Hongarije, Polen en nog een groot deel Europese landen weigeren te tekenen voor het migratiepact met Marrakesh. Ook de VS wil hier niets van hebben. De Europese Unie wil met deze pact een soort van stabiele en eerlijke migratie ontwikkelen die veiliger zou moeten verlopen dan de huidige gang van zaken. Premier Michel is duidelijk wel te horen voor deze pact en staat achter het plan. Maar niet alle landen zijn even positief over dat pact en hebben geweigerd hieraan mee te werken. 

Filip Dewinter (Vlaams Belang) heeft in De Kamer gevraagd aan de Premier hier eerst nog eens goed over na te denken. Volgens Dewinter zal dit pact een sleutel zijn voor Marrakesh om alles in hun voordeel te spelen en we zo op een moment volledig schaakmat zullen staan in zaken migratie. Hij waarschuwde de Premier ook dat het tekenen van deze pact onze banden met de VS harder zal verzuren en het noodzakelijk is afstand te nemen van deze pact. 

De Premier heeft laten horen dat hij achter het pact blijft staan en van zin is om te tekenen. Vlaams Belang vroeg daarom duidelijk aan de N-VA zich te verzetten tegen de keuze van de Premier. Hij haalde hiervoor het boek van Theo Francken boven om aan te tonen dat hun Staatssecretaris zulke deals niet goed vindt. Op die basis vroeg Dewinter aan N-VA de woorden van hun Staatssecretaris die in het boek staan te volgen en aldus niet mee in zee te stappen met Marrakesh. 

De EU is niet goed bezig volgens Vlaams Belang. Ook Theo Francken heeft kritiek, in het speciaal op President Macron die in een gesprek met President Trump dreigementen heeft gesmeten naar de VS. Macron heeft gedreigd met een mogelijke aanval met een "Europees Leger" naar de VS toe in de toekomst als dit nodig zou zijn. 

LEES MEER OVER HET GESPREK VAN MACRON MET TRUMP

Lees meer nieuws via VPVB+