Vlaams Belang heeft motie ingediend tegen LEZ

Vlaams Belang heeft op de late avond van maandag 17 februari 2020 een motie ingediend tegen het actieve LEZ systeem in ons land. Volgens de partij is deze wetgeving asociaal en worden hierdoor de lage en middenklasse zwaar geraakt. De partij heeft zich altijd al verzet tegen een invoering van LEZ (Lage emissie-zone). De motie werd ingediend over leiding van fractieleider Chris Janssens.

Boodschap Vlaams Belang fractie (Vlaams Parlement) en de lokale partijafdelingen over de asociale LEZ in Gent, Antwerpen en elders in Vlaanderen:

Al maanden is de oppositie hard tegen de regering i.v.m. de huidige LEZ wetgeving in ons land. Vlaams Belang is kwaad omdat de hardwerkende Vlaming verplicht wordt om zijn/haar wagen weg te doen en daarvoor in de plaats een onbetaalbare stroomwagen moet kopen of bus/trein moet nemen. Asociale wetgeving volgens  de partij. Bart Claes (Vlaams Belang) heeft de Vlaamse regering al meermaals op het matje geroepen dat dit zo niet meer verder kan. Daarom besloot de partij maandagavond om een motie in te dienen tegen alle LEZ gemeenten/steden in Vlaanderen. 

Hypocriet optreden van SP.A: De linkse sociale partij is ook niet te spreken over het LEZ systeem. 'Hypocriet' volgens Vlaams Belang omdat in alle LEZ gemeenten/steden de SP.A mee aan de oorsprong stond van de invoering ervan. 

Sinds 2020 is de EURO norm en kost in het LEZ-systeem strenger geworden. Vooral de inwoners van LEZ gebieden worden het hardste gestraft en zijn vaak de meest kwetsbare mensen. Het alternatief is niet kwalitatief en toekomstgericht genoeg om een LEZ te hebben vinden ze bij Vlaams Belang. Er zijn amper laadpalen en batterijen van stoomauto's zijn niet sterk genoeg voor lange afstanden, tenzij je een peperdure tesla zou kopen die overal kan opladen. Het LEZ-Systeem is volgens de partij ook heel ego├»stisch tegenover de hardwerkende Vlaming omdat de industrie, scheepvaart en de luchtvaart erop los mag vervuilen terwijl die hardwerkende Vlamingen grote kosten moeten doen om de stad in te mogen. Vlaams Belang wil zich niet verzetten tegen propere lucht maar wil hierdoor niet de hardwerkende Vlaming gebruiken als gebruiksmiddel om dat doel te behalen.