Vlaams Belang heeft niets te verliezen met nieuwe verkiezingen

Vlaams Belang hoopt op nieuwe verkiezingen nu dat we sinds de federale verkiezingen van 2019 nog altijd geen federale regering hebben. Volgens de partij worden de winnaars genegeerd en zijn de kiezers bedrogen door de zoveel gepasseerde formateurs. Vlaams Belang heeft daarom maar één boodschap: NIEUWE VERKIEZINGEN! 

Vlaams Belang kreeg tijdens de verkiezingen van 2019 een boost in aantal stemmen. De partij werd tweede met zo'n 12%. Hiermee stegen ze met 8,3% en werden ze op basis van de gepresteerde verkiezing de tweede partij. Maar de democratie in België zit niet zo democratisch in elkaar. Al snel werd duidelijk dat N-VA opnieuw een regering probeerde te vormen met CD&V, Open VLD en andere partijen. Het Vlaams Belang werd weeral eens ondemocratisch behandeld door de andere partijen en zelfs door de koning die voor de schijn Tom Van Grieken met veel tegenzin eenmalig uitnodigde voor een gesprek. De klassieke Elitepartijen slaagde er maar niet in om een regering te vormen met welke formateur dan ook. Ondertussen is de oorlog tussen N-VA en de Waalse partij PS weer volop bezig. De PS dreigde nu ook met nieuwe verkiezingen en dat viel niet goed bij N-VA voorzitter Bart De Wever. 

Bijna een jaar zonder regering, het kost pakken geld en de bevolking is weeral eens in de val gelokt. Daarom eist Vlaams Belang al maanden voor nieuwe verkiezingen. Volgens de "politiek correcte" media zal dit in nadeel van de partij spelen maar in de realiteit heeft de partij hiermee niets te verliezen.

Vlaams Belang is weer op de kaart gezet en haar achterban is sterk toegenomen. De partij streeft naar een politiek systeem waarbij het elitair klassiek gedoe kan gestopt worden en wil vooral een politiek zonder politieke benoemingen. Pleitend voor een immigratiestop en sociaal opkomend voor de hardwerkende Vlaming, Vlaamse invaliden en Vlaamse bejaarden. Ook de dotaties voor het koningshuis moeten verdwijnen en politici zouden zelf ook wat moeten inleveren. Naast dit alles wil de partij ook een strenger strafsysteem voor criminelen en een strenger justitiebeleid waarin de slachtoffers meer intensieve hulp en ondersteuning krijgen van de overheid. Ideologisch streeft de partij naar een onafhankelijk Vlaanderen.

De partij heeft niets te verliezen met nieuwe verkiezingen. Het kan alleen maar groter worden omdat ze niet de kans krijgen van de andere partijen om zich te bewijzen. Door het aanslepende bedrog en falen van de traditionele partijen zien we in Vlaanderen maar ook elders in Europa grotere toename van mensen die op rechtse partijen stemmen.