Vlaams Belang is de censuur beu.

Vlaams Belang is de censuur binnen de regering meer dan beu. De partij roept op hiermee te stoppen en als volwassenen met elkaar om te gaan. Het gaat vooral over de vrijheid van meningsuiting die specifiek steeds wordt afgebroken wanneer Vlaams Belang politici aan het woord zijn. 

Het negeren van voorstellen bijvoorbeeld is iets wat de tegenpartijen graag doen tegenover Vlaams Belang. Men komt vaak uit de lucht gevallen over voorstellen terwijl de partij ze al tientallen keren voorgelegd heeft. Achter wordt de partij vaak verweten dat het nooit is gezegd heeft over een bepaald voorstel terwijl ze het al wel hadden gedaan. Barbara Pas trok daarom aan de alarmbel in De Kamer.

Het gaat niet alleen over de voorstellen die de partij doet. De partij wordt vaak opzettelijk onderbroken door kamervoorzitter Bracke terwijl de minuten nog lang niet op zijn. Meestal als Vlaams Belang politici de kern van de feiten kunnen voorbrengen, komt Bracke er graag tussen om de mond te kunnen snoeren. Ook als de Vlaams Belang politici mensen van de tegenpartij terecht op het matje roept gebeurt er net hetzelfde. Andere partijen mogen dit alles doen zonder hindernissen van de voorzitter. 

Verder mogen alle partijen (behalve Vlaams Belang) meningen geven over bepaalde parlementaire beslissingen of voorstellen. Politici van Vlaams Belang worden altijd tegengewerkt. Barbara Pas is dus duidelijk geweest en roept op om de censuur te stoppen.

Vlaams Belang vindt de houding in De Kamer en het Vlaams Parlement vaak schamend. De manier waarop er niet naar politici geluisterd wordt. Leden in De Kamer die spelen op de smartphone, de twee figuren aan het tafeltje die naar het plafond kijken met een balpen in de neus. Politici die rond kijken en tegelijk maar in de neus zitten te krabben. Opvallend steeds als oppositiepartijen aan het woord zijn. De oppositie, ook linkse partijen vinden dat de coalitie politici meer moeite zouden mogen doen even aandacht naar de sprekers van oppositie te luisteren.