Vlaams Belang is vrouwvriendelijk, meer vrouwen op lijst dan andere partijen.

Vlaams Belang draagt vrouwelijke kansen hoog in het vaandel. De partij heeft de meeste vrouwen op hun kieslijsten staan voor VK18. De partij doet dit bewust omdat het de vrouwenrechten verdedigt met o.a. Anke Vandermeersch die hier intensief mee bezig is. 


Anke Van dermeersch is niet zomaar bij Vlaams Belang gekomen destijds. In haar ogen is Vlaams Belang de enige partij die de rechten van de vrouw verdedigt en wil beschermen. Omdat de partij zich verzet tegen de islamisering vond ze het een goed idee om hierbij te helpen. Maar de islamisering is niet de enige reden waarom de partij opkomt voor vrouwenrechten, kansen op het werk en financiĆ«le gelijkheid zijn zaken die meespelen in het motief. De partij wil nog meer kansen in bepaalde functies voor vrouwen en wil hiermee dit zelf voordoen door veel vrouwen in de partij te laten werken. De vrouwen binnen Vlaams Belang hebben al veel bewezen en deze lijn wil de partij met plezier uitbreiden. 

Barbara Pas is zo'n sterke dame die je wellicht kent van in De Kamer. Dit soort vrouwelijke krachten zijn voor de partij van groot belang in naam van de rechten en kansen van de vrouw. Ze is vooral ook bekend in Dendermonde. Nu zet de partij fel in op vrouwen voor hun verkiezingslijsten. 

De partij geeft daarom veel kansen aan jonge studentes die een Vlaamsgezind karakter hebben en bijvoorbeeld economie studeren of hebben gestudeerd. Steeds meer jongeren interesseren zich voor de politiek en daar speelt de partij bewust op in. 

Lees VPVB+ voor meer nieuws.