Vlaams Belang lokaal, wat zijn de speerpunten?

Vlaams Belang wil lokaal een aantal doorbraken forceren want volgens partijvoorzitter Tom Van Grieken zijn de lokale verkiezingen van groot belang. Nationaal wil de partij de vooral speerpunten zoals immigratiestop, aparte sociale zekerheid en Vlaamse onafhankelijkheid. Wat zijn de lokale?


Vlaams Belang doet niet zoals de klassieke orde zoals de traditionele partijen dat op lokaal vlak doen. De partij wil dat hun lokale afdelingen hun beleid zelf kunnen opmaken en sturen zonder constant geroep en getier vanuit de nationale tak. De partij heeft ook lokaal een aantal basissen die vergelijkbaar zijn met de nationale schema's maar mogen hun eigen avontuur klaarstomen. Het is niet zoals bij de Elitepartijen waar de partijvoorzitter gaat zeggen hoe de lokale afdelingen moeten werken en overal komt moeien. 

De sociale kaart wordt op lokaal vlak in veel steden/gemeenten getrokken door Vlaams Belang. Het welzijn en de rechten van onze armen en bejaarden zijn een belangrijke dingen waar de partij lokaal op gaat inzetten. De aparte sociale zekerheid moet via de nationale weg volbracht worden, lokaal focussen de meeste lokale afdelingen naar de belangen van hun inwoners. In Antwerpen komen thema's zoals immigratiestop dan weer wel fel aan bod omdat het een grote stad is met veel problemen die linken met immigratie en samenleving. In Gent wil Vlaams Belang meer inzetten op veiligheid, sociale woningen voor onze eigen mensen en een ander mobiliteit in de stad. Mobiliteit staat dus bij Vlaams Belang Gent hoog op de kaart want de partij is niet te spreken over het huidige mobiliteitsplan van de stad. In Geel, Mol en Lier zet de partij fel in op de armoede in hun omgeving. Vlaams Belang in Geel wil ook een grote verandering in het mobiliteitsbeleid van de stad die al jaren in een soort van kapot doolhofje zwermt. Armoedebestrijding staat wel bovenaan bij de Geelse afdeling. Ook op vlak van veiligheid moet er volgens de Geelse afdeling  een andere wind gaan draaien. In Mol geven ze veel aandacht voor de jeugd en dat is ook te zien op de lijst waar veel frisse jongeren opstaan. Vlaams Belang in Turnhout wil de vooral werk maken van een veiligere stad omdat Turnhout steeds en teveel trekjes krijgt van de criminaliteit in Borgerhout. Vrouwen zijn in Turnhout niet meer veilig alleen wanneer de avond begint, zelfs niet aan de UGC cinema. 

In Limburg zien we dan weer meer thema's die gericht zijn om de islamisering te bestrijden. In Genk, Hasselt en ook in Zonhoven willen de lokale afdelingen vooral verhinderen dat de toename van moskeeën een stop toegeroepen krijgen. Vlaams Belang politicus Chris Janssens wil meer Vlaams Belang in zijn provincie en het is dringend nodig volgens hem. Niet alleen stad Antwerpen maar ook Hasselt, Genk en vooral Maasmechelen hebben veel problemen met allochtonen jongeren en vaak ook de islamisering zoals het plaatsen van moskeeën en islamscholen. 

De lokale afdelingen van het Vlaams Belang varen dus elk hun eigen koers en dat zie je niet bij de andere partijen die overal zowat hetzelfde beleid gaan voeren. Bij hun is alles zo 'politiek correct' en allemaal volgens het klassieke boekje terwijl Vlaams Belang zeer gericht naar de belangen van de inwoner kijkt. Bepaalde nationale thema's komen voor de het lokale programma's van Vlaams Belang maar hebben elk een unieke versie! 

Lees meer nieuws via VPVB+