Vlaams Belang niet welkom op schooldebat: Barbara Pas dient klacht in.

Barbara Pas (Vlaams Belang) heeft een klacht neergelegd bij UNIA en CZB wegens discriminatie. Er vindt op 8 mei 2018 een schooldebat plaats op het Dendermondse Oscar Romerocollege. 


Het uitsluiten van één bepaalde politieke partij is verboden zegt Pas, daarom dient ze klacht neer bij UNIA en CZB. Dit schooldebat zal over de economie gaan en daar wil Vlaams Belang graag ook de nationalistische kant laten horen. 


Vlaams Belang zet in voor kwaliteit in Vlaamse scholen en gaat voor een andere economie dan de commerciële liberale economie. Vlaams Belang wil gewoon in dit schooldebat de economie vertegenwoordigen van de nationalistische motivering. Ze wil het verschil brengen en de echte facts over de manier van een nationalistische economie uitleggen, dat is geen propaganda zoals de tegenliggers beweren. organisaties die met islam, communisme of liberalisme te maken hebben mogen blijkbaar altijd debatteren op scholen of universiteiten behalve nationalisten. Dat is volgens Pas zware discriminatie en totaal verboden om één enkele partij opzij te duwen. 


De directie van de school beweert dat hun studenten de partij hebben geweigerd en onderzoeken nu zelf ook de zaak, volgens de directie is Barbara Pas wel welkom zijn op het debat, ze gaan het met de organisators bespreken zeggen ze.