Vlaams Belang over discussie drugsbeleid Antwerpen.

Vlaams Belang en alle andere partijen in Antwerpen hebben hun versie gegeven over hoe het drugsbeleid gevoerd moet worden. Volgens Vlaams Belang moeten niet alleen de kleine visjes maar vooral de grote bazen aangepakt worden. Groen is voor een legalisatie zoals in Portugal, PVDA steunt Groen hierin voor een deel. Alle andere partijen ketsen dat voorstel van Groen af.


Open VLD wil het legaliseren van cannabisolie in medische sector overwegen, CD&V vindt een parlementaire commissie een goed idee. Kris Peeters is voorstander van zo'n debat. Sp.a laat weten dat zomaar drugs legaliseren niet kan maar het met stappen ertussen wel zou kunnen. Vlaams Belang kets het voorstel van Groen pertinent af.


Filip Dewinter: 'Wij zijn voor een strenger optreden tegen drugs verkopen, maar dan moeten niet alleen de kleine maar ook grote dealers hard gestraft worden.' Dat heeft Dewinter een tijdje geleden ook gezegd in Terzake tijdens een debat met John Crombez (Sp.a)  


Volgens Groen is legalisatie een manier om de omgang met drugs minder kritiek te maken. Volgens Groen zouden jongeren beter opletten en het recept nagaan als er een legale markt is. PVDA steunt de partij Groen in dat standpunt maar streeft naar een andere manier. 'Wij zijn niet voor het gebruik van drugs, maar het kan anders en spiegelen ons ook aan het Portugees drugsbeleid' zegt Peter Mertens van de PVDA. 


Volgens N-VA kan er geen sprake zijn om drugs uit de criminaliteit te halen. Als is de 'War on drugs' van burgemeester Bart De Wever (N-VA) geen succes. N-VA vindt dat het probleem vooral in Nederland ligt, niet in de Antwerpse haven. Filip Dewinter van het Vlaams Belang wijst er op dat er wel degelijk hoofdproblemen zijn op bodem van de Antwerpse haven.