Vlaams Belang: Vlaanderen weer van ons!

Vlaanderen weer van ons! Dat is de nieuwe slogan dat Vlaams Belang naar voor schuift. Vlaanderen wordt overgenomen door de islam volgens de partij en wil het terug van de Vlamingen maken. Tom Van Grieken start hiermee het mikpunt al voor VK19. 


Vlaanderen moet volgens de partij terug van ons worden. Vlaanderen wordt overgenomen door de islamisering en door de EU. Dat wil de partij niet laten gebeuren en pakt daarom uit met deze slogan. De liberalen verkopen Vlaanderen uit aan de EU en aan de islam door de islamisering verder te zetten waardoor straks niet Jan met de pet maar wel de Koran het voor het zeggen krijgt. De partij wil de islamisering stoppen door te beginnen met de aanvragen voor nieuwe moskeeën te verbieden. Volgens de partij zijn er een hele hoop die ook gesloten moeten worden wegens spionage voor SA. In Antwerpen wil Filip Dewinter na VK18 al een immigratiestop. Als de partij wint komt die er zo, als ze niet winnen komt deze via referendum. Dat moet dan een voorproefje worden voor VK19 waar de partij in heel Vlaanderen de immigratiestop wil zien komen. 

Niet alleen het stoppen van de islamisering, ook de systemen wil de partij anders zien. Strenger strafsysteem, ander justitiesysteem en een forser veiligheidsbeleid. De partij wil een komaf maken met de knuffelpolitiek en wil de vrijheid op meningsuiting beschermen.

Welvaart is ook een belangrijk punt op het programma van Vlaams Belang. Meer jobs voor Vlamingen, strengere regels voor commerciële bedrijven en eerlijkere systemen voor de kleine bedrijven en zelfstandigen. 

Ook op sociaal vlak komt de partij op. Zo wil het een maximumfactuur voor bejaarden in een rusthuis, meer investeringen in de zorg en massale besparingen op de islamisering. Zo wil de partij oneerlijke organisaties zoals UNIA niet meer vergoeden met subsidies en hetzelfde willen ze doen met religie. Geen nieuwe moskeeën, geen nieuwe islamitische culturele belangen met ons geld.

Tom Van Grieken pakt uit met een twaalf-punten plan dat een gemakkelijk overzicht van het programma moet weergeven. 

De partij organiseert 17 juni een programmacongres in Gent.