Vlaams Belang volgens peiling grootste in Turnhout.

Uit de recentste peilingen in aanvang voor de lokale verkiezingen op 14 oktober 2018 zou Vlaams Belang in Turnhout de grootste kunnen worden. In de geschiedenis zat de partij al vaak bij een grote stijging maar nu ziet het ernaar uit dat dit wel eens in de praktijk kan gebeuren, althans als de kiezer dit zo wil. 


Da stad Turnhout onder huidig bestuur T.I.M. kent een grote verslechtering in de veiligheid van de stad. De stad lijkt steeds meer op Borgerhout in zaken criminaliteit, vervreemding en jongerenproblemen. Het aantal verkrachtingen is de afgelopen jaren enorm toegenomen in de stad waardoor vrouwen vaak niet zelfs naar de cinema durven in de donkere. De stad kent minder inbraken dan bijvoorbeeld Geel, Laakdal of Meerhout maar is op basis van geweld een grote koploper. Veel straatcriminaliteit met geweld en overlast van crimineel rijgedrag van jongeren. In de Turnhoutse McDonalds is het vaak van dat waar jongeren met elkaar in de clinch gaan op de parking en veel lawaai maken. Ook de vervreemding: islamisering is in Turnhout blijvend aan het groeien. Men zegt wel vaker dat Turnhout het 'Borgerhout' van de Kempen is. 

Ook het winkelleven in de stad kent zware deuken. 10 jaar geleden was Turnhout nog Dé winkelstad van de Antwerpse Kempen maar helaas is dit niet meer zo. Veel winkels die weg zijn gegaan zoals het probleem in met huurprijzen en verloedering van panden zoals dat in de stad Geel en nog andere Kempische steden/gemeenten het geval is. 

Vergeleken met andere lokale Vlaams Belang afdelingen heeft Turnhout het meestal tamelijk goed gedaan in het behalen van stemmen. Nu is de kans echt wel groot dat de Turnhoutse kiezer effectief voor meer veiligheid gaat kiezen. Vlaams Belang past hier goed in het plaatje omdat deze partij zowel iets wil doen tegen de islamisering, straatgeweld en het welzijn van de ouderen in het centrum. Nu de peilen zelfs al beweren dat Vlaams Belang in Turnhout de grootste is zal de motivatie bij de partij goed zijn verbetert ook al blijft het maar een peiling. We zullen het over 4 dagen weten wat het zal worden! 

Lees meer nieuws via VPVB+