Vlaams Belang wil dat De Wever Saoed Khadje weert van Medinabeurs.

Sam Van Rooy en Filip Dewinter van Vlaams Belang willen dat burgemeester Bart De Wever de islamdocent Soaed Khadje weigert op de Medinabeurs. Deze wordt gehouden in Antwerp Expo maar wegens de connectie tussen Khadje en islamstudies in Nederland die linken met radicale sprekers wil de partij deze laten verbieden.


Filip Dewinter heeft aan De Wever hierover een open brief geschreven met de vraag deze activiteit te verbieden. Dewinter vindt het niet kunnen dat Khadje nog de kans krijgt omdat hij al meerdere keren terecht geweigerd is voor dergelijke activiteiten. Opvallend is dat N-VA in 2011 zich verzette tegen deze prediker mits een activiteit in Berchem. Dewinter en Van Rooy vinden het dus laks van N-VA dat ze met de aankondiging van Khadje naar Medinabeurs niet meteen hebben ingegrepen. 

Zaterdag plant Vlaams Belang een protestactie aan de ingang van Antwerp Expo indien De Wever de activiteit van Khadje lopende laat. 

De Wever liet weten dat hij zich aan bepaalde instrumenten moet houden en daarom niet zomaar alles kan afblazen. De organisatie van de Medinabeurs beweert dan weer dat Khadje geen haatprediker is maar gewoon een ondernemer. Vlaams Belang zal sowieso actie blijven ondernemen tegen Khadje zijn bezoek aan de Expo. 

Vandaag heeft Vlaams Belang ook haar campagne afgetrapt richting de verkiezingen. De partij heeft voor Vlaanderen ideologische maar ook duidelijke sociale punten op het programma staan. Voorzitter Tom Van Grieken wil hiermee de sociale rechten voor de Vlamingen eerlijker en beter laten verlopen. De partij pleit op sociaal vlak in eerste instantie voor een Vlaamse sociale zekerheid die voor de Vlaming de nieuwe instantie moet worden i.p.v. de huidige federale overheid. De partij wil o.a. ook de immigratiestop pleiten, Vlaamse onafhankelijkheid maar ook veiligheid en justitie zijn zaken waar de partij fel verandering in wil zien komen. Strengere juridische straffen voor criminelen en meer steun van de overheid voor slachtoffers van misdaden zijn enkele hoofdzaken die de partij op het programma heeft staan.