Vlamingen te lui om werk te zoeken? Klopt niet!

Cijfers die VRT en HLN nog pas hebben bovengehaald kloppen niet helemaal! Daarin wordt beweert dat de Vlamingen het minst naar werk zoeken maar dat strijkt niet met de praktijk. 


De tijd dat Vlamingen 'te lui zijn om werk te zoeken' is iets van tientallen jaren geleden. Er is inderdaad een periode geweest dat Vlamingen minder hard naar werk hebben gezocht. In heden is dit helemaal anders, de Vlamingen willen hard werken en de Vlaamse jeugd wil graag meer dan alleen een job. Veel jongeren van Vlaanderen willen een job waar ze kunnen doorgroeien, cijfers van de universiteiten tonen dat aan. 


De realiteit toont zelfs aan dat niet de werkzoekende maar de mensen die personeel aanwerven het probleem zijn. Tegenwoordig is diploma en ervaring niet voldoende, er zijn veel voorwaarden die in feiten geen belang hechten aan de job waar personen zich aan moeten voldoen. Bij de stadsdiensten geraak je vaak pas aan de bak als je connecties hebt bij een politicus terwijl de allochtonen er als lopende honing aan de bak mogen. 


De liberalisering van de liberale regering zijn oorzaak waarom het zoeken naar werk voor eigen bevolking moeilijker wordt. CommerciĆ«le bedrijven die zich overgeven aan multinationals dumpen vaak werknemers van Vlaanderen om goedkope werkkrachten aan te nemen in buitenlandse takken van het bedrijf. De kleine zelfstandigen of de grote bedrijven die niet commercieel gaan worden belast en benadeeld door deze geldzieke regering. De Vlamingen doen er alles aan om een job te vinden, de Vlaamse arbeider mag niet de boeman zijn omdat bouwbedrijven goedkopere krachten uit het buitenland halen.