Vluchteling komt er vanaf met werkstraf na verkrachting.

Een vluchteling dat in ons land moest voorkomen voor een verkrachting is er vanaf gekomen met een werkstraf. Volgens zijn advocaat is hij goed 

geïntegreerd.


De rechtbank koos op basis van het verhaal van de advocaat van de dader een werkstraf in plaats van een gevangenisstraf of uitzetting. Volgens de advocaat kon de man niet weten of hij een strafbaar feit pleegde en hij in de war was tijdens de verkrachting. Deze uitspraak is een slag in het gezicht voor het slachtoffer. De advocaat van het slachtoffer was niet te spreken over de enorm lichte straf die de man maar kreeg. 


Daden van vluchtelingen geminimaliseerd: Criminele feiten die vluchtelingen in ons land plegen worden wel vaker geminimaliseerd in de rechtbank. Zo was er vorig jaar nog zo een verkrachtingszaak waar de rechter rekening hield met het excuus: 'De man was maanden op de vlucht en had al lang geen seks gehad' en kreeg op die basis een mildere straf. Ook bij enkele diefstallen van vluchtelingen zijn al geminimaliseerd op basis van hun 'lange dagen op vlucht' en ze door hun 'trauma' niet wisten wat ze deden.


Politie is het minimaliseren beu: Heel wat politiezones zijn het beu dat rechtbanken criminele feiten minimaliseren en ze op een of andere manier proberen te begrijpen. Onlangs heeft de politie van Brussel nog een vluchteling op moeten pakken voor drugs dealen terwijl ze die toen een halfjaar eerder hadden opgepakt voor een diefstal. Agenten van verschillende politiezones hebben hier al over geklaagd in een reportage op de Nederlandse zender NOS die reportage maakte van de Belgische politie.