VPVB kwam in het leven op het moment dat Van Grieken voorzitter werd.

VPVB is actief gegaan op het moment dat Tom Van Grieken voorzitter werd van het Vlaams Belang en net na onze oprichter voor de eerste keer wettig moest gaan stemmen. Het is helemaal niet vreemd want toen werd al snel duidelijk dat de jeugd de smaak van het Vlaams Belang te pakken kregen. 

VPVB is ontstaan als vrijwillige achterban van het Vlaams Belang. Er zijn nooit momenten geweest dat er aan N-VA werd gedacht omdat die partij toen al gekend stond voor de steun aan de massa-liberalisering en klassieke Elite. Vlaams Belang was de enige geloofwaardige rechtse partij en het gevoel rond de partij was meteen goed. We zijn begonnen met zoveel mogelijk zaken van de partij te delen via onze VPVB Facebookpagina. Dat is de dag van vandaag nog steeds onze taak en we doen het nog steeds met plezier. We zijn een kleinschalige maar trouwe organisatie met geen personeel of sponsors, enkel de eigenaar en een paar helpers zijn aan boord. Ondanks deze kleinschaligheid hebben we toch steun en aantrek van de Vlaams Belang leden en zelfs politici die onze steun aanvaarden. Het is ons niet te doen om de grootste organisatie ter wereld te zijn, als de partij groeit zullen wij ook groeien. Wat wij doen is voor het Vlaams Belang, niet voor onszelf. Met een paar mensen werken we aan VPVB en dat is voldoende. 

Jasper Lahou: Ik ben als oprichter en eigenaar van VPVB trots op wat we al bereikt hebben. Die  drieduizend vijfhonderd likes op Facebook zijn niet gekocht en van de juiste doelgroep. We verspreiden al jaren updates van het Vlaams Belang en haar mensen en hebben een tijd lang zelfs nieuwsartikels gedeeld over de partij. Ondertussen hebben we onze nieuwsartikelen ingedeeld in meningen. We geven ons niet meer uit als nieuwsplatform maar wel als fora en spreken als achterban in onze website artikels. We doen ook meer dan alleen de waarheid posten over de partij en hun updates te delen, we verspreiden ook onze meningen en onze kijk op de Vlaamse ideologie. Op instagram hebben we meer volgers dan dat we zelf mensen of bedrijven volgen maar op Twitter kan het veel beter. Ik ben een groot voorstander van de aanpak die Tom Van Grieken heeft. Ik heb heel veel respect en waardering voor zijn voorgangers maar Tom is de eerste voorzitter met een visie en moderne kijk op ideologie die interessant bleek voor de jeugd. Met een sterke Bart Claes bij VBJ die ermee heeft voor gezorgd dat de jeugd zich schaamteloos kan uiten voor rechts en geroepen kan voelen mee te staan op lokale kieslijsten bleek ook een succes. Zelf stond ik op de lokale VB kieslijst van Vlaams Belang in Geel in oktober vorig jaar.  Ik hekel de oubollige stijl die zich spiegelt aan bepaalde extreme figuren, ik ben een moderne Vlaamse nationalist die naast de ideologische waarden ook begaan is met de sociale waarden van ons volk. Tom Van Grieken zit in dezelfde factor en daarom ben ik zo'n fan van zijn aanpak en visie. Ik haat geen mensen die er anders uitzien of voortkomen van een ander ras of land, ik haat politieke systemen die onze mensen als vuil behandelen om het OCMW voor heel de wereld te zijn. Ook de aanpak van Barbara Pas spreekt me telkens aan, haar inzicht over justitie en haar inzet voor gerechtigheid en nationale veiligheid was heel sterk de afgelopen jaren in De Kamer. 

Dewinter & Annemans: De oudere generatie waar ik enorm veel respect voor heb. Filip heeft zijn eigen aanpak maar dat siert hem. Soms denk ik van 'Filip dit had je anders moeten brengen' maar hij heeft kennis van zaken. Hij waarschuwde destijds voor de toenemende islamisering, aanslagen en Vlaamse discriminatie naar onze eigen mensen toen. Hij heeft altijd gelijk gehad en Brussel dag na dag gewaarschuwd. Filip komt op voor onze cultuur, waarden-normen en de mensen in de straat. Gerolf Annemans is Het Brein dat we nog steeds nodig hebben om de EU-magneten zoals Verhofstadt, Merkel en Juncker te bestrijden. Annemans is iemand die in Europese zaken altijd heeft gepleit voor een Europa der naties. In plaats van verantwoordelijkheden uitverkopen aan een Unie ziet hij een Europa waar naties met elkaar samenwerken. Al vanaf de EURO mun een feit was wist Annemans al welke kant die Unie opging.

VPVB is vooral online actief terwijl andere organisaties vooral op straat actief zijn. We doen dit bewust omdat dit een goede combinatie is. Aangezien we geen sponsors hebben of geen inkomsten voor de organisatie is praktisch ook moeilijk om zelf acties te organiseren zeker omdat we niet voldoende mensen hebben. We kunnen vrijwilligers vragen of ons team uitbreiden maar uiteindelijk merken we dat alles goed is zoals nu. Voorpost is de organisatie die op straat een grote steunpilaar voor Vlaams Belang is. VBJ is er om onze jeugd kansen te geven en wij zijn er om online het Vlaams Belang en haar politiek te verdedigen en strijd aan te gaan met nieuwsdiensten of politici die de partij zonder reden blijven zwart maken. Ook al die andere organisaties of achterbannen hebben ieders hun unieke doel. 

VPVB zal altijd achter het Vlaams Belang blijven staan wat er ook zal gebeuren. De keuze om deze partij te steunen was een juiste keuze waar we geen spijt van hebben. Met slechts een handvol mensen wordt deze organisatie online te been gehouden en alles wat wij doen is voor Vlaams Belang en de toekomst van Vlaanderen.