Viktor Orban blijft aan de macht.

Viktor Orban heeft in de Hongaarse verkiezingen zijn macht zien versterken. Viktor Orban en zijn partij Fidesz hebben met een ruime grote meerderheid de verkiezingen gewonnen en zo kunnen ze hun beleid tegen het open grenzenbeleid probleemloos blijven uitvoeren. Hongarije neemt geen nieuwe vluchtelingen meer aan en trekt zo een voorbeeld op in Europa om te kiezen voor de veiligheid van zijn bevolking.  


De uitslag is een slag in het gezicht van de Europese Unie. De Europese Unie hoopte wellicht op een andere uitslag om zo Hongarije terug te proberen inperken met hun grenzenbeleid. De Hongaarse Europese medewerkers dreigde er zelfs mee om Orban het flink lastig te maken moest Fidesz verliezen. Fidesz kan nu opgelucht ademhalen en verder werken met een beleid dat op vlak van nationalisme een pluspunt is in deze generatie van toestanden.  Bondskanselier Merkel heeft voorlopig weinig commentaar vrijgegeven aan de pers maar zal wellicht niet tevreden zijn met deze uitslag in Hongarije omdat Orban het de Europese Unie moeilijk kan maken. Ook Guy Verhofstadt blijkt niet veel commentaar te hebben momenteel.


Politici van Vlaams Belang en PVV feliciteren Orban 

Tom Van Grieken, Filip Dewinter en Geert Wilders deelde al hun felicitaties uit via de sociale media. Het Vlaams Belang wil een gelijkaardige strijd tegen het open grenzenbeleid voeren en neemt Viktor Orban als groot voorbeeld in Europa. Ook de Nederlandse Geert Wilders ziet perspectief in het beleid van de Hongaarse winnaar en zal uiteraard dit laten blijken in zijn volgende partijberichten. Ook N-VA feliciteerde Orban maar volgens veel mensen eerder hypocriet. N-VA verwerpt de Vlaamse onafhankelijkheid en wil geen immigratiestop, wel staat de partij te showen met de Catalaanse onafhankelijkheid en de Hongaarse kracht van verandering. Vlaanderen is dit jaar in ban van regionale verkiezingen, volgend jaar voor de grote verkiezingen. Het nationalisme in Vlaanderen is niet zo grootschalig als in landen waar het nationalisme nu zegeviert maar er is een groei! Na de valse beloftes en laksheid van N-VA is de kans groot dat een aantal kiezers overstappen naar het Vlaams Belang. Het is afwachten wat N-VA zal doen, gaan ze de postjespolitiek inruilen voor meer ideologie of gaan ze hun huidige koers verdedigen? Als het laatste aan bod komt is de kans groot dat veel N-VA kiezers overwegen te veranderen van partij. Vlaams Belang probeert zoals altijd zijn thema's als prioriteit naar voor te schuiven, postjes zijn geen prioriteit! 'We zullen er alles aan doen om immigratiestop en deislamisering in werking te stellen, dat kan door vorm van coalitie zijn maar ook als oppositie' aldus Filip Dewinter onlangs nog in De Kamer. De geloofwaardigheid is dus terug wat groter dankzij het succes van o.a. Viktor Orban, Polen en Oostenrijk.