VRT vergelijkt de zaak S&V met discours Vlaams Belang, Van Grieken kon hiermee niet lachen.

Tijdens het grote debat over de zaak S&V tijdens De Zevende Dag op één heeft de zender de zaak proberen vergelijken met het discours van Vlaams Belang. Het is niet de eerste keer dat deze zender van de partij een fout beeld probeert te maken. 


Alle politieke partijen waaronder ook het Vlaams Belang hebben het racisme veroordeeld dat gaande was binnen de organisatie Schild & Vrienden. Tom Van Grieken (Vlaams Belang) wees er wel op dat we hiervoor niet heel de organisatie moeten veroordelen, wel de individuen die desbetreffende ongepaste foto's heeft geplaatst. Ook wees hij op het feit dat de media en regering niet zo fel reageren wanneer het gaat over islam-extremisme. 

VRT: 'Maar de feiten in deze organisatie is toch ook het discours dat Vlaams Belang volgt?'

Tom Van Grieken: 'Daar ben ik het NIET mee eens, bij ons vind je zo'n afschuwelijke beelden niet.'

VRT: 'Maar die jongeren volgen toch de kernbasis van jullie partij?'.

Tom Van Grieken: 'Je kan een ideologie niet beoordelen op feiten van een paar individuen, ik heb niets met S&V te maken'. 

Ook Zuhal Demir (N-VA) veroordeeld de racistische foto's maar wil vooral het onderzoek afwachten. Ze vindt dat de organisatie niet zomaar mag veroordeeld worden wegens voorbereiding aanslag en is het nog niet zeker of er bruikbare wapens zijn gevonden. 

VRT: 'Maar in deze organisatie zaten veel mensen die op de lijsten van N-VA en CD&V stonden'.

Zuhal Demir: 'Ik was de eerste om deze feiten te veroordelen en laat me duidelijk zijn! Bij ons is er geen plek voor zo'n personen binnen de partij'. 

Bart Somers de burgemeester van Mechelen vindt dat we samen met elkaar het extremisme langs alle kanten moeten bestrijden. Somers wees erop dat je niemand gevaarlijk mag noemen puur gewoon omdat die persoon er anders uitziet of een andere religie liefheeft. Hij gebruikte zijn jarenlange beleid in zijn stad naar boven om zijn punt te maken. 

Waarom je deze zaak niet mag vergelijken met het discours en manier van werken bij het Vlaams Belang:

Binnen de politieke rechtse volkspartij Vlaams Belang is het verboden om nazistische symbolen, vlaggen of andere materialen te gebruiken. Ook is het verboden te praten met politieke partijen die letterlijk een signaal aangeven dat ze het nazisme aanschouwen (Zoals Gouden Dageraad). Er is ook een groot verschil tussen het Nazisme en het Vlaams Nationalisme. De enige vergelijkingen zijn: Steven naar eigen natie en immigratiestop. De verschillen zijn o.a. dat het Nazisme echte rassenhaters zijn terwijl Vlaams Belang een strijd voert met een bepaalde cultuur: De islam omdat onze samenleving volgens de partij aan het islamiseren is. Het klopt dat de partij vroeger een heel ruwer beleid had. De partij is ondertussen helemaal anders en weet heel goed dat bepaalde zaken uit hun oud beleid beter in de vuilnisbak blijven liggen. Het discours van Tom Van Grieken is er vooral om het oude volledig weg te vegen behalve alleen de basis punten in de beleidsvoering blijven zoals: Eigen mensen eerst, immigratiestop, volledige scheiding tussen staat en kerk/moskee. Geen subsidies meer voor religie in het algemeen blijven in de nieuwe visies. De partij zet nu vooral in op sociaal rechtse punten zoals onze zorg voor bejaarden en gehandicapten. Vroeger was dit minder  maar het beleid Van Grieken wil niet alleen een immigratiestop en Vlaamse onafhankelijkheid. Het wil vooral ook opkomen voor onze eigen zwakkeren die door de federalisering van de Elite gediscrimineerd worden. Van Grieken wil vooral het signaal geven dat het Vlaams Belang van nu nog steeds de enige echte Vlaamsgezinde partij is maar met de tijd is meegedraaid. Dat gezaag over het verhaal dat VB vroeger homo's niet heeft aanvaard en niet opkwam voor onze zwakkeren is versleten nieuws. De partij is ondertussen meegegaan met de tijd, de Tjeven waren destijds ook geen voorstanders van het homo of lesbisch zijn. De Tjeven hadden zelfs een rechts kantje. Daar rept men uiteraard niet over maar over VB blijven ze maar over dat verleden zagen. Iedereen was vroeger "vies" van een andere geaardheid dat heeft niets met partijen te maken maar met generaties. Ondertussen zijn de Tjeven alles behalve rechtsgezind, de links-liberale verslaving heerst al jaren binnen die partij. 

Bekijk De Zevende Dag opnieuw via: https://www.een.be/de-zevende-dag  

Bekijk VPVB+ voor meer nieuws.