Waarom tegen Charleroi spelen als je tegen toppers als Ajax of PSV kan spelen?

In de toekomst als Vlaamse club competitie delen met Ajax of PSV? Dat is één van de voordelen moest Vlaanderen onafhankelijk worden. Met die onafhankelijkheid kunnen we sportief perfect samenwerken met Nederland en dat zal de kwaliteit in onze competitie fel verbeteren.

Sportief gezien maak je in wereldtoernooien meer kans als je in de competitie tegen sterkere tegenstanders kan spelen of speelt tegen clubs die vaak ervaring hebben in dat soort toernooien. In het geval van onze competitie krijgen we met de Nederlandse grotere clubs meer van dat spek om tegen te spelen. Het zal voor Club Brugge of Racing Genk interessanter zijn dan te moeten spelen tegen een Standard of Charleroi. Ook in andere sporten zit hier op vlak van kwaliteit meer visie in. 

Niet alleen sportief maar ook economisch zou een Vlaamse onafhankelijkheid een verbetering zijn. Vlaanderen en Nederland zijn de plaatsen bij uitstek in de Europese havenindustrie. Ook op vlak van sociale werking en onderwijs zou het aangezien de Nederlandse taal beter zijn op vlak van kwaliteit en uitwisseling van ervaringen. Stel je maar eens voor wat een VlaNe samenwerking allemaal kan bieden. Nu er zijn wel soortelijke samenwerking tussen België en Nederland maar dat is allemaal volgens protocol van de EU en mede beslissing van de Waalse regering. Die laatste probeert zoveel mogelijk connectie met Nederland te boycotten. 

Tom Van Grieken van het Vlaams Belang ziet misschien ooit in het geval dat Vlaanderen onafhankelijk wordt ons nog fusioneren met Nederland. Die kans is nog kleiner dan onafhankelijk te worden maar de voorzitter zou zo'n fusie wel zien zitten. Het beidt een perspectief dat we met de huidige orde van de Europese Unie onder de wolk van de Belgische staat niet zullen kennen. Vlaamse onafhankelijk kan werken als we die band met Nederland blijven onderhouden en verbeteren. Ook op vlak van regeren zal het een pak makkelijker zijn moest Vlaanderen onafhankelijk zijn. Minder regeringen, minder postjes, minder geld naar politici waardoor meer geld voor nuttige dingen. 

VPVB: De Belgische staat is failliet met een staatsschuld die niet weggeraakt. De Waalse regering blijft dwarsliggen op basis van economie en welvaart. Vlaanderen moet terug meer zeggenschap en beslissingsrecht krijgen over haar economie en immigratiebeleid. Vlaanderen is sinds de officiële samenwerking van België als lidstaat van de Europese Unie alleen maar verzwakt. Op commercieel vlak doen we het in Vlaanderen dan weer wel goed maar dat heeft geen effect op de kleine man laat staan voor al onze Vlaamse zelfstandige ondernemers. Een Vlaamse onafhankelijk zal geen schade toebrengen aan de Vlaamse burger, wel een zware klap op de commerciële markt. Met andere woorden, de multinationals zullen hier een tijdje van afzien maar de stabiliteit van het volk kan stabiel gehouden worden. De Vlaamse onafhankelijk valt ook op geen manier te vergelijken met de Brexit. Vlaanderen heeft een ultieme visie voor handen als het onafhankelijk wil worden: Nederland. Nederland is niet alleen een goede bovenbuur maar vooral ook een belangrijke bondgenoot. 

Lees meer nieuws via VPVB+