Wegenstructuur in de Kempen is een ramp.

De wegen in de Kempen verkeren in een rampsituatie. Het aantal verloederde wegen is fors gestegen in de regio en veel verbetering is er niet op komst momenteel. In Geel, Mol en Turnhout (de drukste steden/gemeenten van de Kempen) is de situatie het ergste. Noch de lokale besturen noch de Vlaamse regering boeken verbetering voor mobiliteit in de Kempen. 

Investeringen in de Kempen op vlak van mobiliteit zijn nodig vinden veel opposities van Kempische steden/gemeenten. In Geel sukkelt men al 20 jaar met het centrumverkeer, al meermaals is het eenrichtingsverkeer aangepast in de stad zonder succes. De mogelijke oplossing is een dure maar effectieve oplossing: De Ring van Geel van Holven doortrekken tot aan rondpunt richting Mol. Ook zijn veel wegen in het centrum aan vernieuwing toe, vooral de fietspaden liggen er rond de Pas en wijken slecht bij. In de Geel maar ook elders in de Kempen wordt er nog teveel putten gevuld in plaats van nieuwe wegen gelegd. Reden: Te weinig geld en lakse samenwerking van Minister van mobiliteit Ben Weyts. Geel is de grootste stad van de Antwerpse Kempen, Mol de grootste gemeente. De stad Geel is een drukke verkeersstad omdat ze tussen belangrijke routes ligt. Mensen voor naar Mol, Turnhout of Kempenaren die richting Leuven willen passeren vooral de stad Geel. De stad kent ook een grote industriezone en is economisch een belangrijke stad. Met kapotte wegen en uitbreiding van de Ring die er nog niet mag of kan komen zorgt voor verkeersellende. In Mol zijn vooral de centrumwegen een hekelend probleem, ook aan de grens met Postel en het Zilvermeer is de situatie niet optimaal. 


In Turnhout zijn het vooral de voetpaden die er erg aan toe zijn, met de nogal smalle straten in Turnhout en veel doorgaand verkeer is de situatie niet veilig. In Herentals slaagt men er wel in om op sommige gebieden efficiĆ«nt te verbeteren maar ook daar is er nog werk aan de winkel. De Vlaamse regering doet te weinig inspanningen vinden de Kempische opposities en eisen meer communicatie en inspanningen van Ben Weyts. De Kempen kent een ruime grenslijn met Nederland en dus is de Kempen een drukke regio op vlak van verkeer. 'Neem een voorbeeld aan onze Noorderburen' klinkt het bij de opposities binnen de regio Kempen. De Kempen boekt 20% slechtere resultaten op vlak van mobiliteit dan elders in de provincie Antwerpen. Die cijfers moeten weg vinden zowel de opposities als de burgers. 


Zelfs de N-VA opposities van sommige steden/gemeenten trekken aan de alarmbel en proberen met Ben Weyts een intern plan te bespreken. Vlaams Belang regio Kempen noemt de verkeerssituatie in de Kempen rechtuit SMERIG! Ook Groen en Open VLD hekelen zich aan de situatie in de Kempen.