Welke gevolgen heeft situatie VS-Rusland-Syrië op Vlaanderen?

De aanval die onlangs in het Oosten werd uitgevoerd heeft voor zware spanningen tussen de VS en Rusland gezorgd. De Amerikanen steken de aanval op het regime van Assad terwijl Rusland zijn bondgenoot Assad verdedigt in deze situatie. Ondertussen onderhandelen de VS en Rusland om escalaties te vermijden. Ook de Britten staan klaar om mee aan te vallen met Amerika. 


Deze situatie zal invloed hebben op landen die in het open grenzenbeleid vertoeven en ook Vlaanderen zal vonken krijgen van deze situatie. Spanningen tussen Syrische vluchtelingen en anderen kunnen oplopen. Mogelijke terroristen die hier aan het voorbereiden zijn kunnen wellicht hun plannen ineens omzetten in aanslagen. Het is daarom van groot belang dat de Staatsveiligheid, Europol en de politiek maatregelen nemen om op nationaal niveau paraat te staan. Terwijl de grootmachten maatregelen nemen tegen de feiten in het Oosten moeten we hier de omgeving stabiel houden.


De federale regering heeft de publieke opinie nog niets beloofd, al zou dit toch snel moeten gebeuren. VPVB kreeg een paar mails van ongeruste Vlamingen en daarom hoopt VPVB dat de regering het volk te woord staat en voorzorgsmaatregelen neemt om mogelijke aanslagen of rellen te voorkomen in Vlaanderen. 


Het is niet de eerste keer dat er verwikkelingen zijn in de terreurnetten binnen Europese omgeving omwille van spanningen tussen de wereldmachten en het Oosten, we moeten hier echt wel rekening mee houden dat er iets kan gebeuren. 100% alles voorkomen kan nooit maar men kan als regering wel inspanningen doen om zoveel mogelijk te voorkomen en beveiligen.