Woorden van Bart De Wever vs de uitvoeringen van Theo Francken

De woorden van N-VA voorzitter Bart De Wever zijn niet stabiel met de uitvoeringen van Staatssecretaris Theo Francken (N-VA). De grote N-VA show is een schim vergeleken met de N-VA praktijk.


Buitengrenzen dicht, uitwijzing SyriĆ«strijders en IS-strijders, veiligere pleintjes.... Het zijn allemaal grote beloftes die voorzitter De Wever telkens aan de media laat blijken. Zijn filosofie en biografie over het Vlaams Nationalisme in verschillende zalen en uitgaves waar hij zichzelf tot een 'historicus' promoveert. In woorden en verhalen is deze partij rechts en Vlaamsgezind maar dat is in de praktijk niet te zien. 

Theo Francken opereert met stoere rechte tweets en maatregelen maar puntje bij paaltje voert hij iets totaal anders uit. Ondanks zijn pleidooi over massale uitzettingen gaat hij nu een deel vluchtelingen opvangen die per water ergens rondvaren. Amper een week nadat Bart De Wever een verhaaltje deed dat de buitengrenzen dicht moeten. De woorden botsen tegen de realiteit binnen de N-VA.

Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken heeft hierover een gepaste foto geplaatst op zijn Facebookpagina: