Zuhal Demir vs Tom Van Grieken: 0-3

13-05-2019

Gisterenmiddag na een debat in De Zevende Dag met John Crombez ging Tom Van Grieken in debat met Zuhal Demir in VTM Nieuws. Het debat ging er stevig aan toe. Het ging o.a. over de nieuwe Limburgse islamschool, falend systeem Koen Geens en de verkiezingen. Als we het debat bekijken als een sportwedstrijd kunnen we beoordelen dat Van Grieken is gewonnen met 0-3.


Eerste doelpunt: Zuhal Demir probeerde Vlaams Belang op de vingers te tikken met het 70-punten plan. Dit argument was totaal waardeloos want Van Grieken was toen nog lang geen politieker en was toen minderjarig. Het heeft geen zin om oude koeien uit de gracht te halen, het Vlaams Belang nu is niet het Vlaams Blok van toen. 0-1 dus voor Tom Van Grieken. 


Doelpunt twee: Zuhal Demir is niet meteen voorstander om Koen Geens te ontslaan omdat dit een regering in ontslag is maar pleit wel dat de verantwoordelijken in de regering rond het falend systeem een deel van de rekening moeten betalen. Van Grieken liet meteen het feit vallen dat die rekening voor een groot deel voor N-VA is wegens hun groot aandeel in Regering Michel. Het falend justitiesysteem dateert al van toen Regering Michel nog in volle kracht was met Jan Jambon metgezel van Koen Geens. 0-2 voor Van Grieken. 

Doelpunt drie: Toen nieuwsanker D.Verstraeten vroeg of beide partijen na de verkiezingen zouden samenwerken weigerde Demir de uitgestreken hand van Tom Van Grieken. Volgens haar zal de samenwerking op economisch vlak een ramp zijn omdat volgens haar de partij Vlaams Belang 'te links' is op dat vlak. De economische uitvoeringen van N-VA zijn vooral pro-liberaal en werken de nationale economische belangen tegen. Vlaams Belang wil meer kwaliteit ontwikkelen door onze eigen grondstoffen of eigen materialen en personeel in de economie meer kansen te geven. Vlaams Belang wil meer werkzekerheid voor onze eigen mensen door een verplichte capaciteit van eigen mensen te laten werken in diverse sectoren en wil de concurrentiemaffia van supermarkt versus kleine zelfstandigen aanpakken. Vlaams Belang wil meer erkenning en ruimte voor onze eigen ondernemers en technologie. Ook in de sociale zekerheid is Vlaams Belang rechtser dan N-VA omdat ze net ervoor willen zorgen dat de Vlamingen geen restafval meer zijn in de sociale systemen. 0-3 dus voor Van Grieken want de economische punten van N-VA zorgen ervoor dat alles gecommercialiseerd wordt en in handen komt van de EU. 

Je kan het debat herbekijken via: DEBAT VTM